0

Vaša košarica je prazna

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja
Upravljalec spletnega centra www.woolart-knitwear.com
Zdravko Pelemiš s.p.
Medvedova 18
1000 Ljubljana

Matična številka: 6840485000
DDV številka: 63288389
 
 Splošno
Splošni pogoji nakupov v spletnem centru www.woolart-knitwear.om so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov in na podlagi Zakona o elektronskem poslovanju ter drugih relevantnih zakonov in podzakonskih aktov.
Z željo po zagotavljanju čim bolj točnih in uporabnih informacij smo izdelkom dodali slike in opise, katere smo predhodno prejeli od dobaviteljev in jih pred objavo pregledali ter ustrezno obdelali. Ob tem bi vas želeli opozoriti, da se pri vnosu besedila lahko prikrade tiskarski škrat; v tem primeru bomo zelo veseli, če nas o tem obvestite na info@woolart-knitwear.com.
​Slike artiklov, ki so objavljene zraven opisa, so simbolične in ne zagotavljajo nujno lastnosti artikla, vendar se trudimo, da v veliki meri ne odstopajo od njihovega resničnega izgleda.
V spletnem centru www.woolart-knitwear.com se beseda uporabnik nanaša tako na uporabnike ženskega kakor tudi moškega spola.
 
Pojmi
⦁ Uporabnik: vsaka registrirana uporabnica ali registriran uporabnik spletnega centra www.woolart-knitwear.com
⦁ Upravljalec-Ponudnik-Dobavitelj-Prodajalec: Zdravko Pelemiš s.p.
⦁ Proizvajalec-Uvoznik-Dobavitelj: ker nekaterih artiklov upravljalec nima na zalogi jih na podlagi pogodbe o sodelovanju kupcem dostavljajo dobavitelji posredno preko upravitelja.
⦁ Kupec: vsak uporabnik, ki v spletnem centru www.woolart-knitwear.com odda naročilo in je ob oddaji naročila star najmanj 18 let.
 
Registracija / Prijava
Zaradi zagotavljanja varnosti pri nakupih v spletnem centru www.woolart-knitwear.com je priporočljivo, da si novi uporabnik ustvari svoj unikaten račun (Registracija uporabnika), preko katerega lahko tudi spremlja vse pretekle nakupe, stanje tekočih naročil, kakor tudi spreminja podatke v svojem profilu. Ob registraciji je uporabnik dolžan posredovati zahtevane podatke (označene z zvezdico *), pri čemer se uporabniku dodeli uporabniško ime, (ime in priimek osebe ali ime podjetja) ter geslo.
Naročilo izdelkov se v spletnem centru www.woolart-knitwear.com registracija lahko opravi tudi brez registracije.
Ob prijavi lahko uporabniki označijo, da želijo prejemati občasne novice podjetja Ime družbe d.o.o., ki so lahko tudi reklamnega značaja. V kolikor uporabniki tovrstnih novic več ne bi želeli prejemati, se lahko odjavi preko povezave, ki je pripeta k vskamu tovrstnemu sporočilu, ali pa lahko v zvezi s tem pošljejo e-pošto na naslov: info@woolart-knitwear.com
Registrirani uporabniki vstopijo v svoj profil s svojim prijavljenim elektronskim naslovom in izbranim geslom.
V primeru izgubljenega/pozabljenega gesla lahko uporabnik dobi novo geslo tako, da si ga ponovno izbere in potrdi.
Vsi osebni podatki se hranijo in obdelujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
 
Ponudba artiklov
Narava poslovanja preko svetovnega spleta je zelo dinamična, pri čemer se ponudba spletnega centra www.woolart-knitwear.com ažurira in spreminja. Zaradi omenjenega se lahko zgodi, da v trenutku oddaje naročila uporabnika izdelka ni mogoče dostaviti. V tem primeru bomo uporabnika po obdelavi naročila o tem tudi pisno obvestili.
 
Cene
Vse cene v spletnem centru woolart-knitwear.com so izražene v Evrih (€) z vključenim davkom na dodano vrednost po ustrezni stopnji. Ob oddaji naročila veljajo v spletnem centru woolart-knitwear.com objavljene cene.
Ob iskanju se uporabnikom poleg opisa artikla prikažejo Redne cene (priporočene prodajne cene) in spletne cene. Redne cene so običajno cene, ki v trenutku objave artikla v spletnem centru woolart-knitwear.com veljajo v kateri od klasičnih trgovin, ali so priporočene prodajne cene proizvajalca oziroma uvoznika ali cene, ki jih oblikuje ponudnik sam.
Spletne cene, ki so objavljene zraven artiklov v spletnem centru ekološki nakupov woolart-knitwear.com, so znižane za določen odstotek glede na redne cene, kot je prikazano zraven artikla. Te cene veljajo za vse vrste plačil.
Akcijske cene, ki so lahko poimenovane tudi drugače (npr. Božična ali Valentinova ipd.) in so objavljene zraven artiklov v spletnem centru ekološki nakupov www.woolart-knitwear.com so dodatno znižane za določen odstotek glede na spletne cene, kot je prikazano zraven artikla in veljajo le določeno obdobje. Te cene veljajo za vse vrste plačil.
V nekaterih primerih je zraven artikla objavljena samo Redna cena, ne pa tudi Spletna cena. V takšnih primerih je veljavna Redna cena in velja npr.: za nekatere artikle lastne blagovne znamke, za vrednostne darilne bone ipd..
 
Naročanje
Za enostavnejše in hitrejše naročanje omogoča www.woolart-knitwear.com elektronsko oddajo naročila, pri čemer se šteje, da je kupoprodajna pogodba med upravljalcem in uporabnikom sklenjena v trenutku, ko uporabnik prejme od upravljalca pisno potrditev po elektronski pošti o potrditvi naročila.
V primeru nezmožnosti dobave naročenega artikla (v predvidenem času) je upravljalec dolžan uporabnika v primernem času pisno obvestiti o predvidenem roku dobave.
Vsak uporabnik ima ves čas nakupovanja v spletnem centru www.woolart-knitwear.com možnost tudi preveriti trenutno stanje naročila s klikom na povezavo Košarica.
V kolikor elektronsko naročilo uporabnik ne more ali ne želi opraviti, se lahko opravi tudi s pomočjo uporabe ostalih elektronsko-komunikacijskih medijev (e-mail, telefon).
 
Načini plačila
Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
⦁ z gotovino ob prevzemu, 
V kolikor želite, da vam naročeno blago dostavimo na dom, delovno mesto ali katerikoli drug naslov v Sloveniji in se odločite za plačilo ob prevzemu, ter za pošiljanje izberete Pošto Slovenije, je možno le plačilo z gotovino. Zato morate biti ob prevzemu prisotni in imeti dovolj gotovine za plačilo kupnine. V kolikor pa na podlagi obvestila, ki vam ga pusti lokalni poštar, pošiljko prevzamete na vaši pošti, pa je možno tudi plačilo s plačilnimi karticami.
V kolikor vam paket dostavi kurirska služba GLS, je ob prevzemu možno plačilo z gotovino ali s plačilnimi karticami.
 
⦁ s predhodnim nakazilom na TRR račun –  Zdravko Pelemiš s.p.
Naročeno blago lahko na katerikoli banki, Pošti Slovenije ali preko elektronskega bančništva plačate z nakazilom na naš transakcijski račun št. SI56 6100 0001 0738 538, odprt pri Delavski hranilnici. Plačilo izvedete na osnovi prejetega elektronskega sporočila ali po predračunu potem, ko oddate naročilo. Pri plačilu vas prosimo, da navedete točen sklic in nam tako omogočite, da vam lahko zagotovimo čim hitrejšo izvedbo vašega naročila. Dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun.
⦁ preko sitema Paypal - velja tudi za plačila s karticami
Z enostavno in brezplačno prijavo na www.paypal.com do najvarnejšega spletnega plačevnja na svetu. Plačilo preko Paypal-a lahko izvedete s sledečimi kreditnimi karticami: Visa, Mastercard in American Express.
⦁ Kmalu možnost plačila s karticami ACTIVA, MASTERCARD, MAESTRO, VISA, AMERICAN EXPRESS in DINERS preko varne povezave. Plačilo s karticama AMERICAN EXPRESS in DINERS bo možno tudi na več obrokov!
 
Izdaja računov
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, ter po potrebi z navodili, kako izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče. Ker se zavedamo okoljske odgovornosti se računi končnim potrošnikom s 1.1.2014 pošiljajo le v elektronski obliki na elektronski naslov kupca, razen če slednji izrecno zahteva račun tudi v papirni obliki. Zahteva mora biti sporočena ponudniku sočasno z oddajo naročila po elektronski pošti ali telefonu.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj račun).
 
Postopek nakupa
1. Obvestilo o prejetju naročilu
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je njegovo naročilo bilo sprejeto v obdelavo.
2. Naročilo potrjeno
Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik kupca obvesti po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.
3. Blago odposlano
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje ali pripravi za prevzem, kupcu izda ter pošlje račun in ga o tem obvesti po elektronski pošti. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. Poleg blaga dobavitelj na zahtevo kupca pošlje tudi račun v tiskani obliki, ki ga je kupec dolžan v primeru vračila blaga poslati nazaj. Praviloma se račun kupcu pošlje po elektronski pošti v PDF obliki, skupaj z obvestilom o zaključku naročila. 
 
Odstop od nakupa, vračilo blaga - 14 dnevna garancija zaupanja
Kupec ima pravico, da v 14 dneh vrne kupljeno in nerabljeno blago brez kakršnekoli odškodnine. V tem primeru je kupec dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa ter blagu priložiti tudi račun dobavitelja.
O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti dobavitelja, najkasneje v 14 dneh od prejetja blaga, razen če ni drugače dogovorjeno in sicer na kontaktni e-naslov info@woolart-knitwear.com, nerabljeno blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh.
​Dobavitelj je dolžan prevzeti le tisto blago, ki še ni bilo uporabljeno, ni poškodovano in je zapakirano v originalni embalaži, kot je bilo poslano kupcu. Izjema od pravkar navedenega je blago, pri katerem dobavitelj omogoča določeno obdobje testiranja, kar je posebej izpostavljeno pri opisu blaga. Le-to lahko kupec vrne v skladu s pogoji Vračilo blaga v roku testiranja.
Kupec prejme celotno kupnino na njegov TRR, najkasneje v 15 dneh, od dneva prevzema vrnjene pošiljke.
 
Vračilo blaga v roku testiranja
Ponudnik omogoča kupcem, ki opravijo nakup blaga v spletni trgovini www.woolart-knitwear.com, možnost testiranja, kjer je to izrecno navedeno pri opisu le-tega.

Testiranje blaga pomeni, da lahko kupec ob plačilu in prevzemu blaga po opravljenem nakupu v spletni trgovini www.woolart-knitwear.com v določenem obdobju, kot to v spletni trgovini objavi ponudnik, blago uporablja in v primeru, da z uporabo le-tega ne bi bil zadovoljen oz. blago ne bi izpolnjevalo lastnosti, navedenih v spletnem centru ekološki nakupov www.woolart-knitwear.com na lastne stroške takšno blago skupaj z embalažo in prejetim računom znotraj omenjenega roka vrne nazaj na dobaviteljev naslov. Pošiljke z odkupnino ne bodo prevzete.

Ob vračilu blaga je kupec dolžan navesti tudi razloge za svoje nezadovoljstvo z namenom izboljšanja ponudbe spletnega centra www.woolart-knitwear.com. Dobavitelj se zavezuje, da bo v 15 dneh po prejemu vrnjenega blaga nakazal denar nazaj na TRR kupca, ki ga bo navedel v dopisu.
 
Garancija
Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno ob artiklu, na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi originalnega računa.
Za hitro in učinkovito reševanje garancijskih zahtevkov je kupec dolžan dobavitelja pisno obvestiti o nastali škodi in zagotoviti slike, opis ter druge podobne informacije, če je to potrebno.
 
Reklamacija
Reklamacija je upravičena, če je bilo kupcu dobavljeno blago s stvarno napako, če blago nima lastnosti, kot jih je prodajalec izrecno obljubil, oziroma če je bilo kupcu poslano blago, ki ne ustreza oddanemu naročilu.
V primeru reklamacije je kupec dolžan v roku 8 dni po prejemu blaga o ugotovljenih nepravilnostih nemudoma obvestiti dobavitelja na način, da je možno ugotoviti upravičenost reklamacijskega zahtevka. Kupec je dolžan poslati blago, ki je predmet reklamacijskega zahtevka, na naslov dobavitelja ali drug naslov, kot predhodno dogovorjenega ter na lastne stroške. Pošiljke z odkupnino ne bodo prevzete.
Če je reklamacijski zahtevek upravičen, ima kupec pravico izbrati drug artikel iz ponudbe, zahtevati dobropis oz. darilne bone ali zahtevati vračilo kupnine. V kolikor kupec zahteva vračilo kupnine ima dobavitelj pravico, da kupcu zaračuna uporabnino artikla, t.j. najemnino za uporabo artikla od datuma prevzema do datuma vračila na naslov upravljalca.
Kadar reklamacijskega zahtevka zaradi okvare artikla ni mogoče rešiti nemudoma, dobavitelj sestavi reklamacijski zapisnik in blago pošlje na analizo, ki potrdi ali zavrne razloge za uveljavljanje reklamacijskega zahtevka. Stroške analize krije dobavitelj le, če je reklamacijski zahtevek upravičen, v nasprotnem primeru te stroške, kakor tudi stroške povratne pošiljke istega artikla krije kupec.
Kupec, katerega reklamacijski zahtevek je upravičen, ima pravico do povračila stroškov pošiljanja blaga v pregled dobavitelju ali drugi osebi, kot predhodno dogovorjeno, pri čemer je dobavitelju dolžan poslati tudi kopijo računa za stroške dostave in ne sme preseči zneska, ki ga dobavitelj običajno zaračuna za dostavo blaga svojim kupcem. Morebiti višje zaračunan znesek dostave blaga do dobavitelja v primeru reklamacijskega zahtevka se kupcu ne povrne in bremeni slednjega.

V primeru zavrnjenega reklamacijskega zahtevka je kupec prav tako dolžan nositi stroške povratne dostave blaga, ki je bilo predmet reklamacijskega zahtevka, po trenutno veljavnem ceniku dostavne službe, s katero dobavitelj poslovno sodeluje, razen če kupec jasno in pravočasno izrazi zahtevo po uporabi storitev dostave specifičnega ponudnika, ki dobavitelju omogoča dostavo paketov z odkupnino. Dobavitelj blago, ki je bilo predmet reklamacijskega zahtevka, pošlje kupcu nazaj na naslov, kamor je bilo prvotno poslano, in sicer z odkupnino. V kolikor poslano blago s strani kupca ne bo prevzeto in bo vrnjeno nazaj na naslov dobavitelja, ga bo slednji sprejel in ga kupcu ponovno poslal z odkupnino le v primeru, da bo kupec dobavitelju predhodno na njegov TRR povrnil morebiti dejansko nastale stroške povratne dostave predhodno neprevzetega blaga s strani kupca.
 
Dostava
Vsak kupec bo ob oddaji naročila obveščen o predvidenem roku dobave od datuma potrditve naročila. Dobavni rok za vse artikle na zalogi je 2-4 delovnih dni, od pon. do pet. Za artikle, ki niso na zalogi velja takšen dobavni rok, kot je naveden ob opisu artikla. Kot rok dobave se štejejo delovni dnevi od pon. do pet., saj ob sobotah, nedeljah in praznikih ter drugih dela prostih dnevih odprema ni mogoča.
Možnost dostave:
- Paketna GLS dostava do kupca - Cena: 3,50 € z vključenim DDV po ustrezni stopnji.
- Osebni prevzem v poslovalnicah GLS po Sloveniji - po telefonskem dogovoru
- Pošta Slovenije, dostava - Cena dostave je različna in odvisna od teže košarice. Cena se izračuna v obrazcu za naročilo in že vključuje DDV.
- Pošta Slovenije, osebni prevzem na lokalni Pošti - Cena dostave je različna in odvisna od teže košarice. Cena se izračuna v obrazcu za naročilo in že vključuje DDV.
 
Opozorilo: S plačilom pošiljke, ki je poslana preko pošte po povzetju, so povezani stroški plačila provizije, katero plača kupec po trenutno veljavnem ceniku Pošte Slovenije in za katere ne odgovarjamo.
Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je GLS, vendar si upravljalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem lahko naročilo izpolnil bolj učinkovito.
Naročeno blago s spremljajočo ustrezno dokumentacijo kupec prejme na naslov, ki ga je navedel pri oddaji naročila. GLS dostavna služba dostavlja pakete po vsej Sloveniji vsak delovni dan od. pon. do pet. v dopoldanskem času, predvidoma do 12 ure. V primeru, da prva dostava ni mogoča, GLS dostavna služba pusti kupcu obvestilo o neuspeli dostavi s kontaktnimi številkami, kamor se kupec lahko v petih dneh od datuma prve dobave obrne za ponovno dostavo paketov oz. se lahko v primeru, da kupec na naslovu za dostavo ni dosegljiv v dopoldanskem času, s kurirjem dogovori tudi za dostavo paketa na drug naslov.
Strošek dostave v višini 3,5 € velja za vse opravljane nakupe do 60 €. Strošek dostave je brezplačen v primeru naročenega blaga v vrednosti nad 60 € ali za posamezne artikle, če je tako tudi izrecno navedeno ob posameznem artiklu. V kolikor bi želeli dostavo s Pošto Slovenije, pa se strošek dostave obračuna po ceniku Pošte Slovenije in je odvisen od teže košarice. Točen strošek je viden v nakupnem procesu. 
V primeru menjave ali vračila stroškov pošiljanja ne vračamo, razen če je dogovorjeno drugače. Kupec, ki blaga ob prvem pošiljanju ne prevzame, je ob ponovnem pošiljanju, izvedenem na njegovo zahtevo, dolžan predhodno poravnati celotno kupnino in stroške dostave na transakcijski račun dobavitelja.
Ob dostavi kupec prejme obrazec za vračilo artiklov, kjer so navedene dodatne informacije glede pravice vračila blaga ter pogoji in način izvršitve same pravice.
Če z dostavo ne bi bili zadovoljni nas o tem prosimo obvestite.
 
GLS FlexDelivery
Kurirska služba GLS vam omogoča, da pred dostavo pošiljke, kar preko interneta spremenite praktično vse parametre dostave. Lahko izberete čas dostave, naslov dostave, osebo ki bo paket sprejela.... Ko GLS prevzame paket, vam pošlje email s podatki vašega paketa in povezavo do spletne strani, kjer na vašo željo lahko spremenite podatke o dostavi. 
Predstavitev GLS FlexDelivery si lahko pogledate TUKAJ.
 
Pakiranje
Stroški pakiranja so strošek podjetja Zdravko Pelemiš s.p., razen če ni drugače dogovorjeno. Ker se trudimo biti okolju prijazna spletna trgovina, si pridružujemo pravico do uporabe rabljene ali reciklirane embalaže, kar pomeni, da tisk na paketu, v katerem kupec dobi zapakirano naročeno blago, ne odraža nujno vsebine paketa.
 
Komunikacija
Upravljalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
⦁ jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
⦁ pošiljatelj bo jasno razviden,
⦁ različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.
⦁ prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
⦁ jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
⦁ željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.
 
​Mnenja / komentarji uporabnikov
Za uporabniku prijazno in učinkovito delovanje spletnega centra www.woolart-knitwear.com je pomembno vsako mnenje, ne glede na to ali je pohvala, graja ali predlog o izboljšavah za nas velikega pomena. Mnenja in ocene lahko, zaradi zagotavljanja kompetentnih podatkov, posredujejo samo osebe, ki so v spletni trgovini www.woolart-knitwear.com kupili določen izdelek in želijo o njem posredovati svojo oceno ali komentar. Mnenja in ocene bodo objavljene šele, ko jih ekipa spletne trgovine www.woolart-knitwear.com potrdi v administracijski plošči, kar lahko traja tudi nekaj dni a se trudimo biti čim bolj ažurni.
Samo z vašimi mnenji vam lahko tudi v bodoče omogočamo čim bolj enostavno spletno nakupovanje ekoloških izdelkov vrhunske kvalitete.
 
Pritožbe in spori
Ker smo vsi samo ljudje se zavedamo, da včasih lahko pride tudi do nesporazumov ali različnih stališč, zato si bomo kot odgovorni ponudnik storitev spletnega centra www.woolart-knitwear.com v največji meri prizadevali, da vse morebitne nesporazume rešimo hitro, učinkovito in v obojestransko korist.
Na vaše komentarje se bomo vedno odzvali v najkrajšem možnem času in z vami poskusili najti ustrezno rešitev. V kolikor pa takšne rešitve ne bo mogoče doseči je za reševanje medsebojnih sporov pristojno sodišče v Ljubljani.
Želimo, da se v spletnem centru www.woolart-knitwear.com počutite dobro, saj si z vami želimo zgraditi dolgoročen partnerski odnos, ki bo temeljil na odkriti in spoštljivi komunikaciji. Kakršnakoli vaša vprašanja in komentarje, bomo zato z veseljem sprejeli na naš kontaktni naslov in predvsem se bomo potrudili, da vam čim prej posredujemo odgovor. Vabimo vas, da nam posredujete tudi vaše morebitne predloge o novostih ali izboljšavah spletnega centra www.woolart-knitwear.com.
Pri delovanju programa lahko včasih pride tudi do tehničnih težav. Ponudnik se zavezuje po svojih močeh napako odpraviti v čim krajšem možnem času. V kolikor to pomeni spremembo za kupca, bo ponudnik pred odpošiljanjem o tem obvestil naročnika. 
Za konec

Želimo vam veliko dobrega počutja in prijetnih nakupov!
Ekipa www.woolart-knitwear.com!
Zdravko Pelemiš s.p.

Novice & Novosti

Prijavi se in obveščali vas bomo o znižanjih, novi kolekciji in še več..

}); InstantClick.init(); }